SPARK-Logo-50-jpg-2.jpg

Dammexplosioner

Besök vår Dammexplosioner sida med det senaste när det gäller detektering och släckning av gnistor.

Uppdaterat dokumentbibliotek

Besök vårt nya dokumentbibliotek med massa spännande läsning för alla intresserade av brandskydd.

Släckcentraler

Det senaste när de gäller släckcentraler. Flera olika modeller och utförande. Den första Analoga släckcentralen på marknaden

Tjänster 

Det finns idag många företag som arbetar med detektering av brand. Men under vissa förhållanden räcker inte ett traditionellt system till.

Det kan handla om detektering av brand i industrilokaler med mycket hög eller låg temperatur, fuktighet, vibrationer, hög luftcirkulation eller lager med brandfarliga eller explosiva material och stora specialbyggda datorhallar.

Lackeringsboxar, kvarnar och silos där detektorn lätt smutsas ner och det finns risk för explosion.

Kulturhistoriska byggnader där detektorn inte får synas, väg och kabeltunnlar eller detektering utomhus.
Det här är utrymmen där man i regel måste detektera en gnista eller en begynnande brand väldigt snabbt. Och detektorn måste fungera oberoende av hur många möjliga störningskällor som finns i omgivningen.

Det kan handla om detektering av brand i industrilokaler med mycket hög eller låg temperatur, fuktighet, vibrationer, hög luftcirkulation eller lager med brandfarliga eller explosiva material och stora specialbyggda datorhallar.

​​

Här finns SPARK som ett komplement till den traditionella brandlarmsbranschen. Vi har den speciella detektorn eller systemet som krävs för att få fram en säker lösning.

Vårt fokus ligger på specialdetektorer anpassade för svåra miljöer, men vi levererar även standard-utrustning för att alltid kunna erbjuda kompletta och effektiva system.

​​

I vårt sortiment ingår allt från enstaka detektorer till kompletta systemlösningar.

                                                                                                                                                                  SPARK Specialdetektorer AB kan erbjuda hjälp med allt från konsultation, rådgivning, projektering, installation, driftsättning och service av system för detektering och brandbekämpning i högriskområden samt svårhanterliga miljöer, utrymmen och applikationer där man behöver speciella lösningar.

 

Rådgivning/Projektering

Med hjälp av våra samarbetspartners kan vi erbjuda rådgivning och projektering av kompletta system och lösningar för detektering och brandbekämpning.

 

Installation

Med hjälp av våra samarbetspartners kan vi erbjuda installation av kompletta system och lösningar för detektering och brandbekämpning..

 

Driftsättning/Service

SPARK Specialdetektorer AB kan med hjälp av samarbetspartners erbjuda driftsättning och intrimning av kompletta system för detektering och brandbekämpning. Vi kan även erbjuda service/underhåll och regelbunden

kontroll av de flesta system för detektering och brandbekämpning. Aspirerande system, Flamdetektering och Gnistdetektering är bara några av våra specialiteter.

Nyheter:

2018-01-01 

Tillfällig brandlarmanläggning / Bygglarm

SPARK AB introducerar en ny lösning för skydd av byggarbetsplatser, byggbodar, tillfälliga mötesplatser, offentliga evenemang, marknader, tillfälliga skolklassrum, tillfälliga förskolor mm.

 

2018-01-01 

Trådlöst brandlarm - ATEX

Vi är nu stolta att presentera den första trådlösa ATEX certifierade brandlarmsystemet.

Våra trådlösa Rök-/Värmedetektorer gör att en installation av brandlarm i ett ATEX klassat utrymme är både snabb och enkel och kräver inga kabelgenomföringar mellan ATEX klassade utrymmen och ej klassade utrymmen.

 

2018-01-01 

Gnistdetektering-/gnistsläckning från T & B Electronic GmbH

Vi är nu stolta att presentera flera nyheter när det gäller

detektering och släckning av gnistor/heta partiklar i industriprocesser.

Ring så berättar vi mer.

 

2018-01-01 

PRAESIDIA - Adresserbar Släckcentral för upp till 24 st. Släckzoner

Vi är nu stolta att presentera våran senaste och mest avancerade släckcentralen på marknade.

Mer info hittar du i fliken Ovriga produkter/Släckcentraler.

 

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Följ oss